Blog

Cum stii cand trebuie schibate senilele de cauciuc

Cum stii cand trebuie schibate senilele de cauciuc

10 iulie 2024 Atașamente utilaje

Exista cel putin 4 semne care-ti pot arata clar ca e timpul sa te gandesti la alte senile de cauciuc:

1. PIERDERE CONSTANTA DE TENSIUNE
Este normal ca senilele sa se intinda si sa piarda tensiunea în timp.
Prin urmare, se recomanda verificarea tensiunii in fiecare zi. Nu „strangeți prea mult” șenile peste tensiunea prescrisă în manualul producătorului, daca observaii ca pierdeti constant tensiunea. Prea multă tensiune va deteriora senile si, in consecinta, nu va face decat sa accelereze procesul de uzura.

2. URME DE CRAPATE
De asemenea, aveți grijă la fisurile din cauciuc in timpul inspecției zilnice a senilelor. Craparea este inevitabila în timp, dar este important sa comanzi altele noi imediat ce observi deteriorarea lor. Fisurile și taieturile vor declanșa coroziunea curelelor din otel si a legăturilor din interior, ceea ce duce la defectiuni timpurii.

Notă: crapaturile vor apărea mai repede dacă utilizati mașina incorect sau daca lucrati in mod constant pe teren accidentat.

3. SINELE ‘ALUNECA’
Daca observati ca senile aluneca peste roțile de pinioane, pot exista două cauze. Fie șenile s-au intins si sunt acum prea libere, fie pinioanele ar putea fi uzate. Oricare ar fi cauza, este esențial sa nu lasati acest lucru necontrolat. In caz contrar, senile se pot deplasa foarte ușor și continuu, sau legaturile metalice ar putea fi impinse prin cauciuc.

4. LEGATURILE METALICE VIZIBILE
Daca trenul de rulare este prea murdar, murdaria acumulata poate duce la impingerea legaturilor metalice din cauciuc. Cand se întampla acest lucru, ar trebui sa inlocuiti imediat senile si piesele trenului de rulare! Dar si mai bine este sa evitati acest lucru prin curatarea zilnica a senilelor si a trenului de rulare.

Contacteaza-ne acum:

https://ksm.ro/accesorii-categorii/senile-de-cauciuc/
0733 221 221
0720 46 46 46